dancing workouts for health & joy

wat is Nia

conditie en spierversteviging
speelse bezieldheid en expressiviteit
evenwicht, centrum en explosieve kracht
soepelheid , aandacht en zorg voor je lichaam

Wat is Nia?

Nia staat voor Non Impact Aerobic, of ook wel Neuro-musculaire Integratieve Actie.

Nia is een bewegings-en gezondheidsconcept dat ontstond als verfijning van de Aerobic- en Fitness-filosofie. Het is een dans-workout die niet alleen je lichaam, maar je hele ‘wezen’ aanspreekt.

Nia combineert:

Deze combinatie brengt je een gezonder en sterker lichaam, maar ook veel plezier, energie en een soepeler en creatievere geest.

Leren luisteren naar je lichaam.
Bij Nia dansen we op blote voeten (in de mate van het mogelijke) omdat de voetzolen enorm veel informatie geven over je lichaam.
In Nia kan je genieten en groeien op je eigen ritme en eigen niveau, wat ook je conditie is.

Joy of movement
Bewegingsplezier is een van de basisprincipes van Nia.
We gaan niet op zoek naar grenzen, maar naar plezier, we werken niet, we genieten.
Een betere conditie, kracht, evenwicht, figuur krijg je door met veel liefde, acceptatie en humor voor jezelf te zorgen. Als een extra geschenk bij het genieten. Ook dat is een leerproces.

Nia-bewegingen
Het Nia bewegings-repertoire bestaat uit 52 'moves', zowel dansbewegingen als voetkicks, vuiststoten en blocks, oog-en handbewegingen en nog veel meer. Het gehele lichaam, inclusief de zintuigen wordt in beweging gezet: vloeiend, expressief, explosief of schuddend, zacht of krachtig, snel of rustig.

Nia Routines
Een Nia routine duurt 1 uur en bestaat uit verschillende dansen op originele muziek. De dansen zijn eenvoudig (maar daarom niet minder intensief!) en bestaan uit kleine bewegingscombinaties. Elke routine heeft haar eigen focus en aandachtspunten.

Nia verbindt Oosterse en Westerse bewegingsconcepten tot een geïntegreerd, holistisch Fitness-programma.

Een Nia les is een voortdurend overvloeien van Yin naar Yang, van expressiviteit naar kracht.

Nia laat zich inspireren door de organische bewegings-afloop van de zachte krijgskunsten zoals Taichi, de precisie en geconcentreerde kracht van Taekwando, de efficiënte functionaliteit van Alexander Techniek, de balans en centrering van Yoga, de spontaniteit en expressiviteit van Jazzdance…

Nia bevordert je lichamelijke en mentale fitheid, ondersteunt de natuurlijke intelligentie van je lichaam, intensiveert je vitaliteit, gezondheid en levensvreugde

Nia is een dans tussen lichaam, geest en ziel – de dans van je leven...